Novi Sad, Tone Hadžića 23 Tel: 021/474-0456

Furnirane ploče

Furnirane ploče

Furnir je unikatan proizvod koji potiče iz prirode i na kome se jasno vide obeležja koje poseduje stablo od kojeg je napravljen, a to su godovi, prirodna struktura i boja drveta. Furnir predstavlja ono najplemenitije što se može proizvesti od drveta, a samo stručnjaci od najkvalitetnijih i najvrednijih stabla drveća  proizvode furnir. Što je drvo starije furnir je lepši i snažniji mu je karakter.

 

Postoje neki minimalni parametri koje stablo drveta mora zadovoljavati da bi se od njega proizvodio furnir. Ono mora biti pravilno bez razdvajanja, rupa i kvrga. Minimalna dužina samog stabla mora biti 240 cm i mora imati prečnik 40 cm, što znači da drvo mora biti staro najmanje između 25 i 30 godina.

 

Furnir se izrađuje postupkom rezanja stabla u vrlo tanke slojeve tzv. listove, nakon čega se može spajati na dva načina, taljivom niti ili lepkom. Furnir koji koristimo u proizvodnji furnirane iverice i furniranih MDF ploča spojen je lepkom i njegova debljina iznosi oko 0,6 mm.

 

Sam proces proizvodnje furnirane iverice započinje naravno proizvodnjom sirove iverice, koja je proizvedena od najkvalitetnijeg drveta i na najsavremeniji način, čime osiguravamo evropski kvalitet naših proizvoda. Postoji više kvaliteta furnira, a u našoj proizvodnji se koristi prirodni furnir A kvaliteta za gornju površinu i B kvaliteta za donju površinu. No, kako je naš glavni cilj zadovoljiti želje naših kupaca može se proizvoditi i drugačije. Nakon što se furnir posebnim lepkom učvrsti na površinu iverice, dolazi do presovanja pod posebnim uslovima i tada takva furnirana iverica prolazi kroz nekoliko faza brušenja da bi se na kraju dobila što lepša i uglađenija površina.

 

Furnirani proizvodi imaju široku primenu,  u proizvodnji nameštaja, obloga, pregradnih stena i sl.

 

U Hobby Systemu imamo širok izbor furnirane iverice i furniranih MDF ploča poput: hrasta, bukve, javora, jasena, mahagonija, američke trešnje, američkog oraha, wenge, zebrano i drugih, i svakim danom proširujemo kolekciju nekim novim dekorima.

 


Pakovanje furniranih ploča iverice

 

Format: 2800 x 2070 mm

Debljina: 18 mm


Pakovanje furniranih ploča MDF-a

 

Format: 2800 x 2070 mm

Debljina: 19 mm